Mental træning med mindfulness – C&C Mind

Mindfulness øger den kollektive intelligens i teams med 13%

Mindfulness har efterhånden bevist sin effekt på den indre mentale tilstand en del gange. Det er dog ikke kun det enkelte menneske, der kan have stor gavn af den mentale træning – også arbejdspladser og teams kan bruge mindfulness til at øge den kollektive intelligens. Det er der lavet studier omkring, og her på siden kan du blive meget klogere på et af dem og få en forståelse for, hvilke forandringer mindfulness kan skabe for teamet på arbejdspladsen.

Mindfulness’ virkning på den kollektive intelligens i teams

At træne hjernen med mindfulness på arbejdspladsen har en stor virkning på hvert enkelt medlem i teamet. Når hvert teammedlem får et større nærvær, mindre stress relaterede tanker, et øget overskud, åbenhed og velvære i hverdagen og på arbejdspladsen, så smitter det selvfølgelig af på gruppedynamikken i hele teamet. 

Når mindfulness praktiseres i teamet på arbejdspladsen, så kan det blandt andet styrke sammenholdet, koncentrationen, give højere refleksion, tryghed og åbenhed i forbindelse med andre teammedlemmer, hvilket i sidste ende ofte vil give et bedre samarbejde og præstation. 

Der er lavet et studie omkring mindfulness’ virkning på samspillet i teams. Chris Tamdjidi, direktør i Awaris, der er en af virksomhederne bag studiet, forklarer:

“Vi ser, at mindfulness hænger tæt sammen med følelsesmæssig intelligens, og at individuelle og kollektive mindfulness scores forudsiger, hvor godt et team præsterer…” (Awaris og BCG, 2020). 

I studiet bliver sammenhængen mellem medlemmernes individuelle og kollektive mindfulnesspraksis og teamets præstationsevne fremhævet. 

Et studie om kollektiv intelligens fra Awaris og BCG

I studiet lavet af virksomhederne Awaris og BCG blev den kollektive intelligens i teams undersøgt. I studiet gennemgik i alt 31 teams med i alt 196 medlemmer fra større internationale virksomheder et mindfulness-program på 10 uger. 

Resultatet var en stigning på 13% i kollektiv intelligens i teams, der praktiserer mindfulness. Den kollektive intelligens blev blandt andet undersøgt ved at se på, hvordan teamet løste komplicerede problemer. 

Hvad gjorde mindfulness for teammedlemmerne?  

Hvad var årsagen til stigningen på 13% i den kollektive intelligens? Gennem programmet i mindfulness fik teammedlemmerne opbygget nogle vaner, der gjorde, at de præsterede bedre. Der skete flere forandringer hos teammedlemmerne gennem programmet, og nogle af resultaterne var følgende: 

Højere refleksion

Medlemmerne i teamet blev mere reflekterede omkring, hvordan teamet og de enkelte teammedlemmer havde det.

Teammedlemmerne begyndte at lytte mere til hinanden

Mere interaktion ved beslutninger

Medlemmerne turde stoppe op og stille spørgsmål til processer og beslutninger, hvilket også er noget af det, der kendetegner den psykologiske tryghed.

Mindre stress og mere glæde i hverdagen

Teammedlemmerne blev langt mere positive og mindre stressede.

Her kan du se resultaterne fra studiet og blive klogere på, hvordan den kollektive intelligens steg gennem 10 ugers praksis med mindfulness:  

Data

Styrk jeres teams præstation med forløb fra C&C Mind

Vil I også styrke jeres kollektive intelligens i teamet? Hos C&C er vi specialiseret i at skabe og afholde forløb til teams og arbejdspladser, som har til formål at skabe mere bæredygtige arbejdsliv. 

Som nogle af de eneste i Danmark har vi i C&C Mind modtaget undervisning af Chris Tamdjidi til at tilbyde træning i team mindfulness. Vi har tilsammen mere end 35 års erfaring med mental træning og mindfulness, rådgivning og formidling. 

Vil I også øge den kollektive intelligens og sammenholdet i teamet eller på arbejdspladsen, så se vores muligheder for forløb, kurser og events til jeres team og virksomhed. 

Om C&C Mind

Camilla

cama@ccmind.dk

23 39 05 40

camilla

Camilla Marcinkowski

MBSR (mindfulness-baseret stress reduktion) og yogalærer. Camilla er partner i C&C Mind og er specialiseret i at undervise på arbejdspladser. Hun har en baggrund som erhvervsjournalist i Danmark og USA og er uddannet på Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet, hvor hun også er tilknyttet som underviser, samt hos Oxford University, hvor hun er certificeret til at træne på arbejdspladser.

Charlotte

charlotte@ccmind.dk

20 21 77 51

charlotte

Charlotte Norby

Charlotte har de sidste 20 år arbejdet med mennesker gennem sit virke som psykolog. Hun er ekspert indenfor stress, mental sundhed og trivsel. Hun er partner i C&C Mind. Charlotte er optaget af at hjælpe mennesker til at skabe forandrings- og udviklingsprocesser så den enkelte kan leve et så ressourcefuldt og autentisk liv som muligt.

REFERENCER

Kunder og samarbejdspartnere

Lars Dige Knudsen
Lars Dige KnudsenNetværksdirektør, EGN Netværk Danmark
Læs mere
Jeg har ved et par lejligheder haft besøg af Camilla Marcinkowski og Charlotte Norby. Det var et super fint bekendtskab, der scorede højt på deltagernes feedback. Camilla og Charlotte formåede at rykke alle ud af egen komfortzone og leverede en spændende aha-oplevelse, der gav stof til eftertanke og refleksion. Fokus var på nærvær, tilstedeværelse og bevidsthed. Vi kender jo alle til mentalt at være et andet sted, end dér, hvor vi fysisk er. Eksempelvis når vi i ét møde allerede tænker på det næste møde, eller når vi i det næste møde sidder og reflekterer over det forrige møde. Vi kom rundt om teorier og indsigter omkring hjernens aktivitet. Og ikke mindst fik vi gennem simple, men effektive, øvelser afprøvet mindfulness i praksis. Varmeste anbefaling herfra.
Zennie Storm
Zennie StormBureauchef ZEN Luxury Travels
Læs mere
Det er en stor fornøjelse at samarbejde med Camilla og Charlotte, C & C Mind. Vi har siden 2020 samarbejdet omkring mindfulness retreats. Charlotte og Camilla er yderst professionelle i deres tilgang, og det er en stor fornøjelse at mærke deres dybe passion og indlevelse i deres arbejde. Jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger.
Mand, direktør, 50 år.
Mand, direktør, 50 år.Deltager på 8-ugers kursus i efteråret 2022
Læs mere
Arbejdet bliver i langt højere grad på arbejdet og jeg er mere i ro, når jeg har fri. Jeg falder lettere i søvn, og jeg bruger aktivt dét at fokusere på åndedrættet, når jeg er presset eller har svært ved at være til stede i en samtale. Og det virker. Jeg er sikker på, at man både er og opleves som mere nærværende. Så mange tak. Det var hver en krone værd.
Carsten Jeppesen
Carsten JeppesenDirektør, Dechra Veterinary Products
Læs mere
"En meget berigende oplevelse. Vi blev som ledergruppe berørt og fik på de knap to timer skabt en ro, vi ikke normalt har. Efterfølgende gav det anledning til en noget dybere snak om, hvad der er godt for os som ledergruppe, og hvad der for den enkelte er en begrænsning i jobbet. En dybde i indhold, vi ikke før har oplevet. Vi ønsker alle at undersøge mere omkring Mindfulness. Camilla og Charlotte formår på kort tid at skabe en tillid, der giver ro til at smile! Vi smiler endnu."
Chris Pedersen
Chris PedersenKulturredaktør, Dagbladet Børsen
Læs mere
Sagen er, at det for mig virkeligt virker. Allerede første aften er uroen i kroppen aftagende. Måske 48 pct. hvis jeg skal sætte tal på. I løbet af dagene sover jeg tungere og tungere og bemærker, hvordan selv en lille øvelse kan stoppe de negative tankespiraler, der ellers har jaget mig siden mine teenageår. Den fysiske effekt er også tydelig, for skuldrene sænkes, og musklerne slapper så meget af, at den coronasmerte, jeg ellers har gået til fysioterapeut for i otte måneder, endelig holder op med at værke… Det føles som en mulig gamechanger for mig….. jeg har fået nogle redskaber til at tøjle uvejret og erkendelsen af, at det er en mulighed at ’samle nuet op’, trække vejret dybt og styre tankerne i en konstruktiv retning… det efterlader mig med en sjælden følelse af ro. Og taknemmelighed.
Lene Christensen
Lene ChristensenHR- ansvarlig, SmartTID Aps
Læs mere
”Vi har netop afholdt MU-Samtaler og alle som én nævnte forløbet med C & C Mind i positive vendinger, vel at mærke aldeles uopfordret! Så for os er det tegn på, at vi har ramt rigtigt med jeres program. Det har været en fantastisk ’rejse’ med stress-reducerende øvelser og teknikker, som virker. Tak for det!”
Kari Düwel
Kari DüwelSenior NPD Manager,
Læs mere
For mig har et 8 ugers forløb i mindfulness hos C&C Mind ikke bare været et kursus i mindfulness værktøjer, men derimod åbnet mig op for en ny måde at anskue verden, og ikke mindst mig selv i denne verden, på. Jeg har fået et større overskud og en indre glæde, som jeg nok havde engang, men som var forsvundet igennem en længere periode med stress symptomer. Så jeg ser nu de sidste 8 uger hos Charlotte og Camilla som begyndelsen på en ny måde at leve resten af mit liv på.
Tidligere
Næste
Interesseret i at vide mere?

Kontakt os for en snak

Telefon
Camilla: +45 23 39 05 40
Charlotte: +45 20 21 77 51
Adresse
M.P. Bruunsgade 29, 2. sal
8000 Aarhus C

Send os en besked