Mental træning med mindfulness – C&C Mind

MBSR – bliv klogere på Mindfulness Based Stress Reduction

Mindfulness Based Stress Reduction – forkortet MBSR – er en træning i at blive bevidst nærværende. Kunsten at leve bevidst kan findes frem hos alle, men det kræver, at hjernen trænes på lige fod med kroppen. Hos C&C Mind er vi tilhængere af den effektive MBSR-praksis, som også kommer til udtryk i vores undervisning på forløb og kurser. Her på siden kan du blive meget klogere på, hvad MBSR er, og hvordan praksissen kan hjælpe dig.

Hvad står MBSR for?

MBSR er en forkortelse af Mindfulness Based Stress Reduction, og som navnet antyder det, er det en praksis, hvor mindfulness bruges som middel til blandt andet at reducere stress og øge den indre ro. 

Hvad er MBSR?

MBSR – på dansk Mindfulness-baseret stressreduktion – er et 8 ugers forskningsbaseret kursus indenfor mindfulness. MBSR adskiller sig ved  at være underlagt internationale, videnskabelige standarder for undervisningen. Omfattende forskning har vist effektive resultater på flere områder. MBSR inkluderer træning i at øge et bevidst nærvær, herunder øvelser med fokus på kropsbevidsthed som kropsscanninger, yogaøvelser og forskellige typer meditationer. 

Et stort behov for bevidst nærvær i vores samfund 

I vores samfund er det ikke unormalt at opleve pres og stress – både i arbejdslivet og i privaten. At opleve pres og stressende situationer er ikke et problem i sig selv, men det kan det nemt blive, hvis vi ikke ved, hvordan vi skal håndtere følelserne og tankerne, når de opstår. Ved at træne hjernen og det bevidste nærvær med Mindfulness Based Stress Reduction kan vi blive klædt bedre på til at kunne håndtere de pressede situationer, vi alle vil komme ud for i livet.  

I virkeligheden har vi alle evnen til bevidst nærvær, men mange bruger energi på tanker omkring fortiden eller fremtiden frem for at være i det bevidste nærvær. Vi er ofte optaget af alle de ting, der finder sted indeni os selv som vores tanker og følelser – og særligt i vores samfund, hvor hverdagen ofte går stærkt.   

Masser af fordele ved Mindfulness Based Stress Reduction

Gennem MBSR-programmet trænes  bevidst nærvær gennem øvelser som meditationer og kropsbevidsthed. At øge vores nærvær og bevidste tilstedeværelse har en positiv indflydelse på mange områder, og MBSR har også vist sig at være effektivt mod stress, angst og depression.

MBSR er evidensbaseret, og arbejdet med det kan blandt andet komme til udtryk ved følgende: 

Stressrelaterede tanker mindskes og evnen til at håndtere dem styrkes.

Evnen til at opdage negative tankemønstre styrkes. 

Øget nærvær, åbenhed og nysgerrighed.

En forbedret livskvalitet, glæde og velvære i hverdagen.

Et øget overskud og en mere accepterende tilgang til dig selv og andre.

En bedre balance og overblik i hverdagen – både i arbejdssituationer og i fritiden.

cc mind 2022 2

Hvor kommer MBSR fra? 

Mindfulness Based Stress Reduction blev skabt i 1979 af professor Jon Kabat-Zinn ved Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School i USA.  

Hvem kan have glæde af MBSR?

MBSR kan gavne de fleste mennesker, for de mange fordele som et øget overskud, nærvær, overblik, mindskning af stressrelaterede tanker og en forbedret livskvalitet er mål, de fleste kunne ønske sig. Mennesker med stress, angst eller depression vil også have stor glæde af mindfulness og MBSR. 

Afprøv MBSR-mindfulness hos C&C Mind

Hos C&C Mind har vi en mission om være medskabere af bæredygtige arbejdsliv. 

Målet er at styrke det mentale helbred, arbejdsevnen og ressourcerne hos den enkelte medarbejder og hele virksomheden samt  forebygge stress og mistrivsel. Det hjælper vi med gennem forløb skræddersyet efter jeres virksomheds behov. 

Læs mere om vores forløb med mindfulness og mentaltræning eller vores kurser og events hos C&C Mind.  

Om C&C Mind

Camilla

cama@ccmind.dk

23 39 05 40

camilla

Camilla Marcinkowski

MBSR (mindfulness-baseret stress reduktion) og yogalærer. Camilla er partner i C&C Mind og er specialiseret i at undervise på arbejdspladser. Hun har en baggrund som erhvervsjournalist i Danmark og USA og er uddannet på Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet, hvor hun også er tilknyttet som underviser, samt hos Oxford University, hvor hun er certificeret til at træne på arbejdspladser.

Charlotte

charlotte@ccmind.dk

20 21 77 51

charlotte

Charlotte Norby

Charlotte har de sidste 20 år arbejdet med mennesker gennem sit virke som psykolog. Hun er ekspert indenfor stress, mental sundhed og trivsel. Hun er partner i C&C Mind. Charlotte er optaget af at hjælpe mennesker til at skabe forandrings- og udviklingsprocesser så den enkelte kan leve et så ressourcefuldt og autentisk liv som muligt.

REFERENCER

Kunder og samarbejdspartnere

Lars Dige Knudsen
Lars Dige KnudsenNetværksdirektør, EGN Netværk Danmark
Læs mere
Jeg har ved et par lejligheder haft besøg af Camilla Marcinkowski og Charlotte Norby. Det var et super fint bekendtskab, der scorede højt på deltagernes feedback. Camilla og Charlotte formåede at rykke alle ud af egen komfortzone og leverede en spændende aha-oplevelse, der gav stof til eftertanke og refleksion. Fokus var på nærvær, tilstedeværelse og bevidsthed. Vi kender jo alle til mentalt at være et andet sted, end dér, hvor vi fysisk er. Eksempelvis når vi i ét møde allerede tænker på det næste møde, eller når vi i det næste møde sidder og reflekterer over det forrige møde. Vi kom rundt om teorier og indsigter omkring hjernens aktivitet. Og ikke mindst fik vi gennem simple, men effektive, øvelser afprøvet mindfulness i praksis. Varmeste anbefaling herfra.
Zennie Storm
Zennie StormBureauchef ZEN Luxury Travels
Læs mere
Det er en stor fornøjelse at samarbejde med Camilla og Charlotte, C & C Mind. Vi har siden 2020 samarbejdet omkring mindfulness retreats. Charlotte og Camilla er yderst professionelle i deres tilgang, og det er en stor fornøjelse at mærke deres dybe passion og indlevelse i deres arbejde. Jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger.
Mand, direktør, 50 år.
Mand, direktør, 50 år.Deltager på 8-ugers kursus i efteråret 2022
Læs mere
Arbejdet bliver i langt højere grad på arbejdet og jeg er mere i ro, når jeg har fri. Jeg falder lettere i søvn, og jeg bruger aktivt dét at fokusere på åndedrættet, når jeg er presset eller har svært ved at være til stede i en samtale. Og det virker. Jeg er sikker på, at man både er og opleves som mere nærværende. Så mange tak. Det var hver en krone værd.
Carsten Jeppesen
Carsten JeppesenDirektør, Dechra Veterinary Products
Læs mere
"En meget berigende oplevelse. Vi blev som ledergruppe berørt og fik på de knap to timer skabt en ro, vi ikke normalt har. Efterfølgende gav det anledning til en noget dybere snak om, hvad der er godt for os som ledergruppe, og hvad der for den enkelte er en begrænsning i jobbet. En dybde i indhold, vi ikke før har oplevet. Vi ønsker alle at undersøge mere omkring Mindfulness. Camilla og Charlotte formår på kort tid at skabe en tillid, der giver ro til at smile! Vi smiler endnu."
Chris Pedersen
Chris PedersenKulturredaktør, Dagbladet Børsen
Læs mere
Sagen er, at det for mig virkeligt virker. Allerede første aften er uroen i kroppen aftagende. Måske 48 pct. hvis jeg skal sætte tal på. I løbet af dagene sover jeg tungere og tungere og bemærker, hvordan selv en lille øvelse kan stoppe de negative tankespiraler, der ellers har jaget mig siden mine teenageår. Den fysiske effekt er også tydelig, for skuldrene sænkes, og musklerne slapper så meget af, at den coronasmerte, jeg ellers har gået til fysioterapeut for i otte måneder, endelig holder op med at værke… Det føles som en mulig gamechanger for mig….. jeg har fået nogle redskaber til at tøjle uvejret og erkendelsen af, at det er en mulighed at ’samle nuet op’, trække vejret dybt og styre tankerne i en konstruktiv retning… det efterlader mig med en sjælden følelse af ro. Og taknemmelighed.
Lene Christensen
Lene ChristensenHR- ansvarlig, SmartTID Aps
Læs mere
”Vi har netop afholdt MU-Samtaler og alle som én nævnte forløbet med C & C Mind i positive vendinger, vel at mærke aldeles uopfordret! Så for os er det tegn på, at vi har ramt rigtigt med jeres program. Det har været en fantastisk ’rejse’ med stress-reducerende øvelser og teknikker, som virker. Tak for det!”
Kari Düwel
Kari DüwelSenior NPD Manager,
Læs mere
For mig har et 8 ugers forløb i mindfulness hos C&C Mind ikke bare været et kursus i mindfulness værktøjer, men derimod åbnet mig op for en ny måde at anskue verden, og ikke mindst mig selv i denne verden, på. Jeg har fået et større overskud og en indre glæde, som jeg nok havde engang, men som var forsvundet igennem en længere periode med stress symptomer. Så jeg ser nu de sidste 8 uger hos Charlotte og Camilla som begyndelsen på en ny måde at leve resten af mit liv på.
Tidligere
Næste
Interesseret i at vide mere?

Kontakt os for en snak

Telefon
Camilla: +45 23 39 05 40
Charlotte: +45 20 21 77 51
Adresse
M.P. Bruunsgade 29, 2. sal
8000 Aarhus C

Send os en besked